Konfliktmægling og konflikthåndtering

Virksomheder I Privatpersoner I Aktører på det sociale område

Jeg tilbyder konfliktmægling og rådgivning om konflikter på arbejdspladsen – mellem naboer -i familien - og i andre nære relationer.

I forbindelse med en konflikt opstået mellem 2 kolleger, har vi haft stor hjælp af Jesper som konfliktmægler. Jesper er ordentlig til fingerspidserne; yderst lydhør og imødekommende og har – udover mægling til de involverede både hver for sig og samlet – også givet brugbar og konstruktiv feedback til leder, som har kunnet bruge dette fremadrettet. Vi vil med garanti række ud til Jesper igen, skulle vi få brug for hans hjælp"

Dorthe Helboe Empacher
Commercial Manager Denmark

Mæglingens faser

  • Fase 1

    Mæglerens åbning

  • Fase 2

    Dialogfase

  • Fase 3

    Ny dagsorden – fokus på fremtiden

  • Fase 4

    Brainstorm om løsningsmuligheder

  • Fase 5

    Parterne forhandler om løsninger

  • Fase 6

    Aftalefase

Hvad er konfliktmægling?

Konfliktmægling er dybest set en dialog mellem to eller flere parter i en konflikt.

Som mægler er jeg upartisk, og det er min rolle at skabe et trygt og fortroligt rum, hvor I som parter får mulighed for at sætte ord på - og lytte til - hvordan I hver især oplever konflikten og er blevet påvirket af den.

Den første halvdel af mæglingen er tilbageskuende og kaldes ”dialogfasen”. Herefter fortsætter vi med en brainstorm om løsningsmuligheder og til sidst en aftalefase.

Et mæglingsforløb indledes typisk med en eller to afklarende samtaler, hvor jeg mødes med jer hver for sig. Herefter holder vi én til tre mæglingsmøder, hver af tre timers varighed og med indlagte pauser undervejs.

Hej Jesper, 

Jeg vil lige give en melding til dig om, at den konfliktmægling gjorde en verden til forskel for Frederik. Som han selv sagde: "Nu er det som om kruset ikke har skår. Nu er det "repareret". Så tusind tak for din indsats herfra  🙏

Maja
Mor til Frederik
(fiktive navne)

Derfor er det vigtigt at forebygge og løse konflikter på arbejdspladsen

Konflikter er udbredte på danske arbejdspladser, og når de får lov til at eskalere og blive langvarige og personlige, så kan de have omfattende negative effekter på medarbejdernes trivsel.

Vidste du at 41,1% af danske lønmodtagere i 2020 havde været involveret i skænderier eller konflikter indenfor de sidste 12 måneder? Heraf var de fleste konflikter (66,4%) med en kollega.

Mens faglige uenigheder ikke har entydigt skadelige effekter, så kan mere alvorlige, personlige konflikter på arbejdspladsen føre til stress, udbrændthed, depressive symptomer og sygefravær.

Kilde: Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (VIVE, 2021)

aktiv lytning
Få livet tilbage

Konflikthåndtering og tryghedsskabelse i organisationer der arbejder med mennesker i udsatte livssituationer

Arbejdet med mennesker i udsatte livssituationer er krævende og kan skabe spændinger, både i den enkelte fagperson og mellem fagpersoner og de borgere, som vi forsøger at hjælpe. Nogle gange kan det sågar føre til konflikter blandt kollegaer på arbejdspladsen.

Jeg kan støtte din arbejdsplads til at forebygge og håndtere disse spændinger løbende, og jeg kan give jer redskaber til at øge sikkerheden og trygheden for både medarbejdere og borgere.

Nabokonflikter, familiestridigheder & brudte relationer

Konflikter kan være ubehagelige og ødelæggende for både de involverede parter og deres nærmeste. Men de indeholder også muligheder – og hvis man tør ”gå ind i konflikten” kan det føre til personlig læring og nogle gange til relationer, som er dybere og mere autentiske end før konflikten startede.

Allan og Jesper